Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

martes, 11 de diciembre de 2012

Ester Som Totes: divendres 14D 19h concentraciò feminista Pg. Gràcia amb Casp



COMUNICAT DE L ’ASSEMBLEA FEMINISTA DE SUPORT A ESTER QUINTANA

[CAT] El passat 14 de novembre sobre les 8h30 del vespre Ester Quintana tornava de la manifestació convocada amb motiu de la vaga general. Quan es trobava a la zona de Passeig de Gràcia amb el carrer Casp, a prop de la Gran Via, un projectil llençat per un Mosso d’Esquadra va colpejar la seva cara produint-li una greu lesió que li va provocar la pèrdua de visió a l’ull esquerra, la trencadissa de la mandíbula i del pòmul i la secció del nervi òptic.

El Conseller d’ Interior Felip Puig, va negar tot seguit els fets dient que aquell dia no s’havia utilitzat cap tipus de projectils a la zona on havia estat greument ferida Ester Quintana. El passat dilluns dia 3 de desembre, a la compareixença al Parlament ho va tornar a afirmar , pel que va descartar que un projectil fos el causant de la greu lesió ocular d’Ester Quintana, tot i que va reconèixer que es varen llençar altres projectils a la Via Laietana. Felip Puig, fins i tot va insinuar que l’agressió podia haver estat causada pel llançament d’objectes per part de manifestants, tot i que els informes mèdics són concloents i assenyalen que aquest tipus de lesió només es compatible amb un projectil d’un volum, forma i massa similar a una pilota de goma.

Contràriament a les afirmacions de Felip Puig, nombrosos vídeos mostren com agents van disparar una llançadora a la confluència de Passeig de Gracia i Ronda de Sant Pere. Com pot continuar negar les evidències?. Ara mateix estem assistint al teatre de la mútua atribució de responsabilitats entre la Direcció d’ Interior i de la Policia, l’aparició d’informes amagats i moltes altres mentides, tot per tal de no investigar les responsabilitats legals i polítiques de l’ estratègia i pràctica de repressió del govern de CIU. No ens conformem amb les dimissions de Sergi Pla, comisario general de recursos operatius dels Mossos d'Esquadra, volem que caigui tota la cadena de comandament i es reconegui el fet tan bàsic i evident que els causants de la pèrdua de un ull  de la Ester van ser l' actuació dels Mossos i el seus sus responsables.

En els darrers 5 anys, Ester Quintana és la setena persona a Catalunya que perd un ull a causa d’una pilota de goma o altres projectils semblants (http://stopbalesdegoma.org/tag/casos). Les pilotes de goma ens poden afectar a totes. Són un arma perillosa, com es va demostrar recentment als carrers de Bilbao, amb la mort de Iñigo Cabacas, i que augmenten la seva perillositat quan són disparades il·legalment apuntant a les persones.

L’Assemblea Feminista de suport a Ester Quintana no volem que aquesta violenta agressió resti en silenci i sense resposta i exigim:

  • L’assumpció de responsabilitats polítiques i penals per part de la direcció d’ Interior i de la BRIMO
  • LA DIMISSIO DE FELIP PUIG
  • La dissolució de la BRIMO
  • LA PROHIBICIÓ D’AQUEST TIPUS D’ARMAMENT
La reparació i indemnització de totes les persones mutilades amb aquest armament a Catalunya i a l’Estat Espanyol.

EL DIVENDRES 14 DE DESEMBRE VOLEM DIR-LI A L’ESTER QUE NO ESTA SOLA I QUE NO ENS CALLARAN!!

CONCENTRACIO A LES 19H. A PASSEIG DE GRÀCIA/CASP

PORTA EL TEU PEDAÇ A L’ULL I FES SOROLL

SI TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES
(acció oberta a dones, homes, lesbianes i trans)


[CAST]COMUNICADO DE LA ASAMBLEA FEMINISTA DE SOPORTE A ESTER QUINTANA

El pasado 14 de noviembre alrededor de las 8h30 de la tarde Ester Quintana volvía de la manifestación convocada con motivo de la huelga general. Cuando se encontraba en la zona del Paseo de Gracia con la calle Caspe. Un proyectil lanzado por un policía golpeó su cara produciéndole una grave lesión que le provocó la pérdida del ojo izquierdo, la rotura de la mandíbula y el pómulo y el corte del nervio óptico.

El Consejero de Interior Felip Puig, negó enseguida los hechos diciendo que no se había utilizado ningún tipo de proyectil en la zona donde había sido gravemente herida Ester Quintana. El pasado lunes, día 3 de diciembre, cuando compareció ante el Parlamento lo volvió a afirmar, descartando que un proyectil fuera el causante de la grave lesión ocular de Ester Quintana, aún cuando reconoció que se lanzaron otros proyectiles en la Vía Layetana. Felip Puig, incluso insinuó que la agresión podía haber sido causada por el lanzamiento de objetos por parte de manifestantes, aún cuando los informes médicos son concluyentes y señalan que este tipo de lesión solamente es compatible con un proyectil de un volumen, forma y masa similar a una pelota de goma.

Contrariamente a las afirmaciones de Felip Puig, numerosos vídeos muestran a agentes disparando una lanzadera en la confluencia de Paseo de Gracia y Ronda de San Pedro. ¿Cómo puede continuar negando las evidencias?. En este momento estamos asistiendo ante el teatro de la mutua atribución de responsabilidades entre la Dirección de Interior y de la Policía, la aparición de informes no publicados y muchas otras mentiras, todo ello con el fin de no investigar las responsabilidades legales y políticas de la estrategia y las prácticas represivas del gobierno de CIU.
No nos conformamos con las dimisiones de Sergi Pla, comisario general de recursos operativos de los Mossos d'Esquadra, queremos que caiga toda la cadena de mando y se reconozca el hecho tan básico y evidente que los causantes de la perdida de un ojo de Ester han sido la actuación de los Mosson y sus responsables.

En los últimos 5 años, en Cataluña, Ester Quintana es la séptima persona que ha perdido un ojo a causa de una pelota de goma u otros proyectiles parecidos (http://stopbalesdegoma.org/tag/casos). Las pelotas de goma nos pueden afectar a todas. Son un arma peligrosa, como se demostró recientemente en las calles de Bilbao, donde murió Iñigo Cabacas , y aumentan su peligrosidad cuando se disparan ilegalmente apuntando a las personas.

La Asamblea Feminista de soporte a Ester Quintana no queremos que esta violenta agresión se silencie y se quede sin respuesta y EXIGIMOS:

  • La asunción de responsabilidades políticas y penales por parte de la dirección de Interior y de la BRIMO
  • LA DIMISIÓN DE FELIP PUIG
  • La disolución de la BRIMO
  • LA PROHIBICIÓN DE ESTE TIPO DE ARMAMENTO
  • La reparación e indemnización de todas las personas mutiladas con este tipo de armamento en Cataluña y en Estado Español


¡¡EL VIERNES 14 DE DICIEMBRE QUEREMOS DECIRLE A ESTER QUE NO ESTÁ SOLA Y QUE NO NOS CALLARAN!!

CONCENTRACIÓN A LAS 19h. EN PASEO DE GRACIA / CASPE


CUBRE TU OJO Y HAZ RUIDO

SI NOS TOCAN A UNA NOS TOCAN A TODAS
(acción abierta a mujeres, hombres, lesbianas y trans)



No hay comentarios:

Publicar un comentario